Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Святковий день

Екскурсія Києвом

Сценарій свята

Джмелик та Нотка запрошують читачів журналу здійснити музичну екскурсію столицею України. Її можна приурочити до Дня Києва, який відзначають в останню неділю травня. Перегляньте та роздрукуйте фото визначних місць столиці або намалюйте їх, щоб прикрасити святкову залу. Якщо ви живете в Києві або вже бували тут, згадайте свої улюблені місця для прогулянок. А якщо у вас є можливість використати проектор чи комп’ютер, то порадуйте своїх гостей яскравим слайд-шоу, яке містить електронний додаток до журналу (замовляйте на сайті jmil.com.ua).

Звучить аудіозапис музики М. Мусоргського “Богатирські ворота”.

Ведуча. Діти, сьогодні ми разом пройдемося вулицями столиці України. Київ зустрічає нас Золотими воротами. Є багато легенд про те, чому ворота назвали Золотими: за однією з них, люди, заїжджаючи до міста, повинні були платити данину золотом, за іншою — стулки самих воріт були виготовлені з коштовного металу. Золотими, тобто найдорожчими, їх називали, можливо, тому, що вони не пропускали до Києва ворогів. Чуєте, як гучні дзвони вітають нас? Це стародавнє місто радіє зустрічі з друзями. Багато віків промайнуло, місто виросло, Золоті ворота стоять уже не на межі Києва, а в самому його центрі.

Хтось із дітей

Чудовий день. Ясна пора.
Легенький вітерець повіяв.
На кручах сивого Дніпра
Стоїть столиця наша — Київ.

(А. Камінчук)

Діти виконують пісню “Місто на Дніпрі” (див. додаток).

Ведуча. Наша подорож, діти, почнеться з Хрещатика — головної вулиці міста. Тут ростуть каштани — символ столиці. Раніше ці квіти прикрашали навіть київський герб. На сучасних прапорі та гербі Києва зображено небесного покровителя міста — архангела Михаїла.

Багато гостей приїжджає до Києва саме навесні, коли місто огортає легка духмяна хмарка із цвіту каштанів. Станцюймо і ми з чудовими квітучими гілками.

Діти виконують танець з квітами каштанів (див. додаток),
по завершенні прикрашають ними залу).

Пройтися вулицями Києва, побувати у національному спортивному комплексі “Олімпійський”, пограти у футбол під музику, завітати до зоопарку, а також розучити з дошкільниками та молодшими школярами пісні й таночки ви зможете, дочитавши до кінця сценарій свята на сторінках друкованої версії журналу “Джміль”. Ви зможете яскраво оформити свято, показавши гостям Київ в усій красі, скориставшись електронним додатком до видання.

Завантажуйте електронний додаток
“Екскурсія Києвом”

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Пропонований сценарій допоможе створити яскраве свято до Дня Києва (остання неділя травня), а мешканцям інших місць розповісти гостям свята про красу і велич столиці України. У додатку пісні про Київ, улюблений дитячий садок, зоопарк, а також весняні та патріотичні таночки з рухами.








<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: