Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Самчитайлик

Весна кличе


Ох і не сидиться ж удома, коли за вікном сяє сонечко та співають пташки! Це весна кличе нас на свіже повітря — гратися, бігати, милуватися, радіти! Особливо охоче відгукуються на цей поклик поети. Весна надихає їх, дарує нові милозвучні рядки, такі ж барвисті й радісні, як вона сама.

Вже пригріває сонечко,
Весна до нас іде
І зазира в віконечко,
Віта тебе й мене:
Егей! Мерщій із дому
На луки і поля!

Дочитати вірш до кінця і провести бесіду зі старшими дошкільнятами та учнями початкових класів, скориставшись запитаннями від Книжечки, ви можете за матеріалами друкованої версії статті у журналі “Джміль”. Електронний додаток до видання допоможе розучити з дітьми вірш, розглянути разом ілюстрацію до нього, закріпити знання про частини мови за допомогою інтерактивних вправ.

Завантажуйте електронні додатки

Завантажити презентації для дітейВесна кличе. Вірш Єлизавети Гуменко

Завантажити презентації для дітейВесна кличе. Робота над віршем Єлизавети Гуменко


До скарбнички методиста

Дитячий вірш “Весна кличе” збуджує інтерес дітей до самостійного читання, художньої літератури, вводить у їхній активний словник нові дієслова та прикметники, допомагає розвинути образне мовлення, образне мислення, увагу, пам’ять, а запитання допомагають цікаво провести бесіду з дітьми, звернути їхню увагу на прикмети весни, спостереження за природою.






<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: