Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Вернісаж

Чудові миті край води

(повна версія)

Коли поряд лагідно хлюпочеться річка чи море, на душі легко й спокійно. А якщо біля води бавляться діти, хочеться радіти разом з ними. Саме такі емоції викликають картини талановитих сучасних художників, представлені у нашому Вернісажі. Придивімось до них уважніше.

  • Хто з дітей, зображених на картинах, радіє? Хто здивований, замислений, а хто почувається самотнім? Чи можна вгадати емоції людини, коли ми не бачимо її обличчя? Як?
  • Про що, нахилившись до води, говорить своїй доньці мама? Яку знахідку подарувало сестричкам море? Які пригоди чекають відважний вітрильник та його юних керманичів?
  • До кого з дітей ви хотіли б приєднатися? Чому?
  • Які звуки вчуваються вам, коли ви розглядаєте ці картини? Завітайте до Оркестрового класу (с. 30–32) і послухайте музику моря.

Пригадати з дітьми літню мандрівку до моря, захопливі забави на воді допоможуть бесіда, опублікована на сторінках журналу “Джміль”, та Вернісаж картин про море і дитинство в електронному додатку. Почути голос моря, відчути його подих, його особливі настрої ви зможете завдяки статті в Оркестровому класі та електронному додатку до публікації “Музичне море”.

Краса розгніваного моря

Одна по одній здіймаються великі хвилі. Вони все ростуть і ростуть, сягаючи величезної висоти (пригадайте картину “Дев’ятий вал” І. Айвазовського). Може, море розсердилося? З таким не пожартуєш — горе тому, хто в цей час опиниться у його водах. Тільки мужня людина може змагатися з такими хвилями. Море демонструє нам свою силу й могутність. Воно наказує, погрожує, заворожує своєю силою та величчю... Таке море може руйнувати. Ось вона, прекрасна і грізна стихія.

Почути море, відчути його подих, його особливі настрої ви можете завдяки статті в Оркестровому класі та електронному додатку до публікації “Музичне море”.

Завантажуйте електронні додатки

Завантажити презентації для дітейКартини з водоймами. Водойми у творах живопису

Завантажити презентації для дітейКартини з мостами. Мости у живописі








<< До змісту номера («Джміль» № 3 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: