Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Лабораторія

Що допоможе перейти річку


Джмелик з друзями відпочивали на березі річки: купалися, засмагали. Раптом Нотка побачила на протилежному березі шовковицю.

— От би переправитися через річку до тієї шовковиці! У неї ж такі смачні ягоди... — мрійливо промовила вона.

— На жаль, човна ніде поблизу не видно, — зауважив Пензлик.

— Не сумуйте! Нам може допомогти той, хто через воду переводить, тільки з місця сам не сходить, — втішила друзів Книжечка.

— Я здогадався, що це! — вигукнув Джмелик. — А цікаво, чи здогадаєтеся ви.

— А я знаю, що робити, — сказала Книжечка, — і вас навчу. Запрошую на урок до нашої Лабораторії!

Міст слабкий, міст міцний

Зробіть найпростіший міст, поклавши на опори (ними можуть служити склянки) аркуш паперу. Зверху спробуйте поставити машинку. Чи витримав міст навантаження? Сила тяжіння, що діє на машинку, більша, ніж опір, який може чинити папір.

Подумайте, чи можна щось змінити у цій конструкції, без додаткових матеріалів, щоб міст став міцнішим? Підказка: зосередьтеся на формі аркуша. Спробуйте всі можливі варіанти. Склавши аркуш “гармошкою”, отримаємо міцнішу конструкцію. Знову проведіть випробування з машинкою.

Цікаві досліди в Лабораторії Книжечки на сторінках журналу “Джміль” допоможуть вам дотепно розповісти дітям про різні мости, порівняти їх, зрозуміти, чому на світі таке розмаїття мостів, побудувати з дітьми міст без цвяхів і клею… А електронний додаток може стати основою пізнавального проекту “Мости” для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. У ньому ви знайдете інтерактивні презентації з цікавими задачками, фотографіями і картинами: “Дивовижні мости світу”, “Мости у живописі”, “Розмаїття мостів”.

Завантажуйте електронні додатки

Завантажити презентації для дітейДивовижні мости світу. Ілюстрації для бесіди з дітьми

Завантажити презентації для дітейЗадачі про мости








<< До змісту номера («Джміль» № 3 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: