Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Святковий день

Як Капітошка свій день народження шукав


Скільки днів народження у кожного з нас? Ну, звісно, тільки один: адже навіть у відомій пісеньці крокодила Гени йдеться про те, що день народження буває лише раз на рік. Чи можна забути про свій день народження або відзначити його двічі? По це розповідають нам Капітошка з друзями. . .

Залу прикрашено осінніми листочками, сніжинками, квітами, плодами. Перед задником сцени довга ширма з чотирма завісами, на кожній з яких зображена одна з пір року.

Звучить весела музика. На сцену вибігає група дітей, вдягнених по-зимовому. Вони «грають у сніжки». Співають пісню «Підемо у двір гуляти» (див. додаток). Виходить іменинник зі святковим ковпачком на голові. Діти водять навколо нього хоровод, співаючи вітальну пісню. Вони дістають з-за ширми подарунки й вручають їх іменинникові.

Раптом чується шум вітру. По сцені, танцюючи, пробігають дівчатка-«сніжинки».

Зимовий іменинник. Мені на долоньку сіла сніжинка. (Розглядає долоньку). Яка вона гарна! Ой, вона тане і перетворюється на…

Діти утворюють навколо іменинника коло.
З-за ширми в нього непомітно пробирається Капітошка.

Діти. На краплинку… На краплинку Капітошку!

Діти розступаються.

Капітошка. Як весело! Щойно я був сніжинкою, а тепер... Куди ж це я потрапив?

Діти. До нас! На День народження!

Капітошка. А що це за день такий?

Діти. Це дуже радісний день, коли тебе всі вітають, дарують подарунки.

Капітошка. І я хочу, щоб мене вітали!

Діти. Добре, привітаємо. А коли?

Капітошка. Я не знаю…

Зимовий іменинник. Спробуємо тобі допомогти! Покличемо Чарівний годинник.

Діти (разом)

Як узимку сніг вирує,
Навесні як квітне сад,
Що нам літечко дарує
Й де гуляє листопад,
Ти, годинник, покажи,
Капітошці поможи!

Діти і Капітошка роззираються навсібіч. Звучить загадкова музика.

Виходить Чарівний годинник (дорослий). У нього на грудях — коло, поділене на чверті,
кожна з яких відображає одну з пір року. Стрілка показує на зиму.

Чарівний годинник. Вітаю, тебе, Капітошко! Я познайомлю тебе з Зимою і Весною, Літом та Осінню. Сподіваюся, вони допоможуть відшукати твій День народження! . .

Продовження пригод Капітошки читайте у сценарії, опублікованому на сторінках журналу. Співайте й радійте разом з Капітошкою і порами року!

Новорічне свято пожвавить настільна комунікативна гра “Подарунки Діда Мороза”, у яку може грати одразу велика група дітей. Малята зазирнуть у незвичайну кімнату Діда Мороза, щоб допомогти йому вибрати найкращі подарунки для своїх рідних та друзів.

Завантажуйте гру
“Подарунки Діда Мороза”

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Ми звикли до традиційних свят, таких як Новий рік, 8 Березня, початок і кінець навчального року… Але ж свята можна влаштовувати щодня! Це не тільки сприятиме розвитку сценічних та музичних здібностей дошкільників і учнів молодших класів, а й пожвавить роботу з дітьми, поліпшить настрій, внесе приємне різноманіття у будні, а ще може стати приводом для проведення нестандартного заняття — з естетичного виховання, природознавства тощо. Чому б не відзначити урочисто й весело... День народження Капітошки? Тож скористайтеся поданим сценарієм, щоб підняти настрій своїм малятам. Влаштуйте свято!






<< До змісту номера (“Джміль” № 6 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: