Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Вернісаж

Повітряно-солодка казка

Бесіда за картиною Денніса Левана

Кілька днів Джмелика непокоїло питання, з яким він і звернувся до свого друга художника: “Якщо повітря невидиме, то, виходить, його не можна й намалювати?”. Пензлик усміхнувся: “Американський живописець Денніс Леван зумів створити за допомогою фарб цілий повітряно-солодкий світ!”. Подивимося, як йому це вдалося?

Погляньте на картину. Яскраві чепурні будиночки видаються фігурками на святковому торті. А рожево-бузкові шапки дерев і кущів нагадують ніжні повітряні кульки зефіру чи безе. Аж у роті солодко стало! Певно, весело й цікаво живеться серед такої краси дітлахам. Скільки їх на картині? Чим вони зайняті?

Двійко хлопчаків запускають повітряних зміїв. Картина так і називається — “Повітряні змії”. А ви коли-небудь так розважалися? Яка погода для цього потрібна? На картині повітряні змії літають високо, і ми, здається, чуємо, як тріпотять їхні стрічечки-хвостики. Про що це свідчить? Так художник зобразив вітер.

Дізнатися, як можна роздивитись картину разом з дітьми, де ще на ній можна знайти вітер, побачити ще багато цікавого ви можете, завітавши до Вернісажу на сторінках друкованої версії журналу “Джміль” та використавши презентації е-додатка до журналу. Пензлик, товариш Джмелика, допоможе розгледіти на картині більше, ніж можна побачити на перший погляд, перетворити бесіду за картиною на цікаву гру і… До зустрічі на сторінках журналу та е-додатка!

Завантажуйте електронний додаток
“Повітряно-солодка казка”

Завантажити презентацію для дітей






<< До змісту номера («Джміль» № 4 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: