Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Школа шляхетності

Будь-яка справа — творча та цікава

Під час екскурсій Івасик усе мовчав та час від часу супився. Було помітно: його щось непокоїть. Нарешті він звернувся до Джмелика:

— Я от думаю, що є гарні професії й не дуже. Хіба комусь подобається посуд з ранку до вечора мити, як Ганна Сергіївна на кухні? Я хотів би, щоб у мене була якась цікава, а не нудна робота.

Джмелик замислився.

— Гадаю, — відповів він, — будь-яка справа може стати цікавою, якщо її справді полюбиш і усвідомиш, що вона потрібна людям. Тоді виконувати будь-які одноманітні чи складні завдання тобі допоможуть дві чарівниці — Натхнення й Фантазія. Один мій знайомий хлопчик дуже не любив зав’язувати шнурки, допоки не уявив, що це отруйні змії, яких він приборкує!

А ще Джмелик розповів цікаву історію про те, як одна дівчина зуміла перетворити складну й буденну роботу в аптеці на справжнє чародійство.

Ватяна чудасiя, або Компрес iз зайцем

Бувальщина

Коли Таня була студенткою, вона працювала в одній аптеці помічницею провізора. Щодня зважувала порошки, виготовляла мазі, підписувала ліки, розливала по пляшечках різні емульсії.

“Ой, як нудно!” — подумає хтось.

“А от і ні!” — сказала б Таня, бо робота була різноманітна і їй подобалася.

Хоча, ніде правди діти, інколи траплялися доволі нецікаві справи. Наприклад, фасувати вату. Цілий тюк вати вагою 60 кг і розміром з велетенську шафу треба було розподілити на однакові шматочки й запакувати їх в окремі пакети. І робити це нашій Тані довелося на самоті. Пакувала вона ту вату, пакувала... Знудилася і втомлюватися вже почала. Але не втратила доброго гумору, а стала фантазувати. Взяла в долоні легенький білий клаптик, подивилася на нього з любов’ю, згадала, який пухнастий сніг лежить зараз у дворі. І вирішила перетворити черговий пакунок вати на…

Запитайте у дітей, на що перетворили б пакуночок вати вони. Навіщо? Чому? Дізнатися, що зробила Таня і які цікаві історії трапилися з кумедними пакуночками вати, ви можете, дочитавши історію до кінця та роздивившись з дітьми ілюстрації до неї у Школі шляхетності журналу “Джміль”.








<< До змісту номера («Джміль» № 1 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: