Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Вернісаж

Сусіди: дерева і будинки


Чи є на світі місто, де не залишилося місця для природи? В Україні — точно ні: скрізь парки, алеї, клумби... Для дерев, що ростуть на заасфальтованих чи вкритих бруківкою вуличках, турботливо залишають трохи землі, щоб їм було де жити.

Саме такі бачимо на картині у сьогоднішньому Вернісажі — великі старі дерева ростуть неначе просто з асфальту в самісінькому центрі Києва, біля собору Святої Софії. Цьому храму невдовзі виповниться тисяча років, він — одна з небагатьох пам’яток, що збереглися з часів Київської Русі.

Створив цю картину Юрій Химич — український художник, якому дуже подобалося малювати архітектуру — величні храми і маленькі церкви, вежі та замки, вітряки, будинки, вулички міст і селищ. Напевне, тому художник присвятив цій справі все своє життя. Він вчився на архітектора, тож знав, як зводяться різні споруди, вмів цінувати гармонію, що живе в деяких з них, — її можна відчути, коли перебуваєш усередині чи розглядаєш будівлю ззовні.

Відчути гармонію київських вулиць та передати її дітям ви можете, побувавши у Вернісажі «Джмеля», а електронний додаток до журналу допоможе провести цікаву екскурсію з дітьми.

Завантажуйте електронний додаток
Сусіди: дерева і будинки

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Мотивувати до пізнання рідного міста, рідної країни можна по‑різному. На заняттях і уроках з художньо‑естетичного розвитку та образотворчого мистецтва гарним стимулом може стати ознайомлення з живописними творами: діти із задоволенням роздивлятимуться картину, порівнюватимуть зображене на ній з тим, що вони бачать навколо, домальовуватимуть її в уяві, пригадуватимуть історії, пов’язані з рідним містом. Ознайомлювати малят з українським живописом можна і на заняттях та уроках з українознавства, народознавства, розвитку мовлення, музичних заняттях.








<< До змісту номера (“Джміль” № 5 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: