Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Вернісаж

Принади київського травня

Бесіда за картиною Сергія Шишка “Фонтан”


Сонячного травневого дня наші друзі гуляли в одному з численних київських парків. Книжечка зі знанням справи розповідала про кожне дерево, кожну квітку, Нотка дослухалася до пташиних співів, Джмелик робив фотографії та нотатки в записнику. Пензлик замріяно спостерігав мерехтіння світла у кронах дерев, гру кольорів у бризках фонтанів. Раптом він пригадав: “Я вже бачив таку неймовірну красу — на картині Сергія Шишка у нашому Вернісажі. Гайда, разом подивимося!”.

Київські каштани

Погляньте на картину й скажіть, скільки місця на ній займають дерева. Принаймні більше як половину полотна. Чи впізнали ви, які це дерева? Так, це каштани — зелений символ Києва. Колись Бульварне шосе столиці (нині бульвар Тараса Шевченка) засадили каштанами, проте російському цареві (за тих часів частина України ще входила до складу Російської імперії) їхній вигляд не сподобався. Він наказав викинути молоді деревця й насадити на бульварі тополі. Кияни не дали загинути каштанам — підібрали їх, посадили у садках, парках, уздовж вулиць. Дерева прижилися й назавжди стали окрасою міста. День народження Києва святкують в останню неділю травня, коли каштани цвітуть білими та рожевими свічками. Так, як на картині Сергія Шишка “Фонтан”.

Про секрети картини Сергія Шишка “Фонтан” дізнаєтесь із продовження бесіди з дітьми за картиною у журналі “Джміль”, а електронний додаток до нього допоможе зробити так, щоб усі діти змогли детально розглянути цю картину. Побачити Київ очима Сергія Шишка ви можете у Вернісажі на обкладинці журналу “Джміль” та у е-додатку.

Розгорнути захопливу проектну діяльність з дошкільнятами і учнями молодших класів “Фонтани навколо нас” допоможе електронний додаток, у якому ви знайдете: інтерактивну карту “Фонтани України”, вернісаж картин з фонтанами художників різних часів, добірки ілюстрацій “Несподівані фонтани світу” і “Фонтани у живій та неживій природі” і ще багато інтерактивних пізнавальних презентацій для роботи з дітьми.

Презентації електронних додатків можна використовувати на різних заняттях з дітьми. Тут потрібні тільки ваша фантазія і наша допомога, яку ви знайдете у Методичному довіднику та методичному забезпеченні електронних додатків. Так, наприклад, інтерактивна карта “Фонтани України” може стати складовою проекту “Моя Україна”.

Завантажуйте презентації

Завантажити презентації для дітейФонтан. Сергій Шишко

Завантажити презентації для дітейПори року. Сергій Шишко








<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: