Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Школа економіки

Пригоди Економчика


Нещодавно Джмелик познайомився з дуже незвичайним хлопчиком. Вигляд у нього був чудернацький, проте хлопчик виявився дуже добрим і чуйним. Він бережливо, з повагою і любов’ю ставився до всього, що його оточувало, і радо допомагав почати нове життя кожній старій речі, яку вже збиралися викинути на смітник. Навіть власну справу започаткував, мов справжній підприємець! Джмелика так вразили економічні знання нового друга, що він вирішив розповісти про нього у своїй Школі економіки.

Як народився Економчик

На іграшковій фабриці щодня з’являлися на світ різні іграшки. Зі штучного хутра й тканини виникали кумедні м’які цуценята, кошенята, ведмедики; з пластмаси — ляльки, літаки, роботи; з дерева — кубики, лялькові меблі; з металу — машинки.

Майстер-лялькар купував та завозив на фабрику потрібні матеріали. Весь день він та його помічники працювали, виготовляючи іграшки. А ввечері машини відвозили до крамниць готову продукцію. На смітнику ж опинялися рештки металу та пластику, обрізки тканини, дерев’яна стружка. І це дуже засмучувало Майстра. “Шкода, що доводиться викидати матеріали, за які заплачено гроші. Це дуже неощадливо, — міркував він. — Матеріали добрі, якісні. Вони могли б іще прислужитися. Але як?” Думав він, думав і нарешті придумав: зробив з усіх обрізків та уламків іграшку. Трохи дивну, але дуже симпатичну.

Замислився Майстер-лялькар, як назвати свій витвір: “Завдяки тобі моя фабрика працює за правилами економіки — не витрачає ресурси марно. Дякую, що допоміг мені стати ощадливим. Назву тебе Економчиком”, — вирішив Майстер.

Він задоволено усміхнувся і пішов відпочивати, залишивши нову іграшку на столі. Рівно опівночі місячний промінчик зазирнув до кімнати й легко торкнувся ляльки. Тієї ж миті Економчик ожив, заворушив ручками й ніжками, зістрибнув зі столу... і вирішив помандрувати по світу — щоб робити людям добро та вчити їх бути ощадливими.

Запитання від Джмелика

  • Де виготовляють іграшки? З яких матеріалів? Хто керує роботою фабрики?
  • Звідки беруться на фабриці матеріали для виготовлення іграшок?
  • Що засмучувало доброго Майстра-лялькаря?
  • З чого Майстер зробив Економчика? Чому дав іграшці таке ім’я?
  • Як ви розумієте слово “ощадливий”? Навіщо людям бути ощадливими?

Про те, як Економчик відкрив Майстерню, та про інші цікаві пригоди цього незвичайного хлопчика ви можете прочитати на сторінках журналу “Джміль”. А запитання Джмелика до кожної розповіді допоможуть вашим малятам стати справжніми помічниками.









<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: