Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Клуб допитливих

Фонтани власноруч


Після прогулянки біля чудових київських фонтанів Джмелик замислився: “Цікаво, як це так виходить, що вода не тече вниз, а злітає вгору?”. Дослідниця Книжечка знає відповідь на це запитання. Вона погодилася не лише розповісти, а й показати, як працюють фонтани, тож запросила всіх охочих до Клубу допитливих.

Під тиском води

Підготуйте:
  • пластикову пляшку з відрізаним дном;
  • кришку з отвором;
  • дві пластикові трубочки з гофрованим згином;
  • пластилін;
  • воду.

1. Попросіть дорослих зробити у кришці отвір (ножем чи розжареним цвяхом), закрийте нею пляшку.

2. З’єднайте дві трубочки, зігнувши їх у вигляді літери “П”.

3. Просуньте кінець трубочки в отвір кришки. Заліпіть отвір пластиліном, щоб уникнути підтікання.

4. Переверніть пляшку догори дном, затисніть отвір трубочки пальцем і наповніть пляшку водою. Коли відкриєте вихід з трубочки, вода битиме фонтаном. Так буде доти, доки рівень води в пляшці не зрівняється з відкритим кінцем трубки. Спробуйте пояснити, чому це так.

Почитати докладну інструкцію і легко та безпечно виготовити з дошкільнятами й учнями молодших класів хімічний фонтан та створити фонтан силою власного подиху ви зможете, побувавши на засіданні Клубу допитливих на сторінках журналу “Джміль”. А передплативши журнал, станете постійним членом клубу і не пропустите жодного цікавого дослідницького матеріалу для роботи з дітьми.

Розгорнути з дошкільнятами й учнями молодших класів захопливу проектну діяльність з теми “Фонтани навколо нас” вам допоможе електронний додаток, у якому ви знайдете: інтерактивну карту “Фонтани України”, вернісаж картин з фонтанами художників різних часів, добірки ілюстрацій “Несподівані фонтани світу” і “Фонтани у живій та неживій природі” і ще багато інтерактивних пізнавальних презентацій для роботи з дітьми.

Презентації електронних додатків можна використовувати на різних заняттях з дітьми. Знадобиться лише ваша фантазія і наша допомога, яку ви знайдете у Методичному довіднику та методичному забезпеченні електронних додатків. Так, наприклад, інтерактивна карта “Фонтани України” може стати складовою проекту “Моя Україна”.

Завантажуйте презентації

Завантажити презентації для дітейФонтани України. Інтерактивна карта

Завантажити презентації для дітейФонтани в природі. Ілюстрації для бесіди з дітьми

Завантажити презентації для дітейКартини з фонтанами. Як намалювати рух води

Завантажити презентації для дітейНесподівані фонтани світу. Ілюстрації для бесіди з дітьми









<< До змісту номера («Джміль» № 2 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: