Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Служба безпеки

На варті безпеки

Джмелик запропонував дітям завітати до тиx, xто невтомно, вдень і вночі, дбає про нашу безпеку, хто завжди готовий прийти на допомогу. Кожен з вас пам’ятає їхні номери телефонів: 101, 102, 103. А дізнатися про щоденну роботу та обов’язки працівників екстрених служб ви зможете у Джмеликовій Службі безпеки.

101 — ПОЖЕЖНА ОXОРОНА

Вітаю! Я — пожежник. За яким номером телефонуватимете у разі пожежі? Так, 101. Сигнал надходить до диспетчерської служби, де оператор визначає, яка пожежна частина найближча до місця пожежі, а також з’ясовує рівень небезпеки. Якщо горить контейнер для сміття, то досить буде й однієї машини — автоцистерни. Якщо зайнявся будинок, то виїжджають щонайменше дві машини з різних напрямків (на випадок, якщо одна затримається у дорозі). За командою чергові бійці за 20 секунд одягають спеціальний одяг. Наша форма унікальна, адже має захищати і від полум’я, й від води. Приїхавши, рятувальники розгортають пожежні рукави, приєднують їх до місцевого джерела води або до цистерни і спрямовують струмінь на вогонь. Іноді пожежу вдається загасити за лічені хвилини. А от коли полум’я велике, боротьба може тривати кілька діб. Після ліквідації вогню керівник варти по рації доповідає в пожежну частину про результати операції, і ми повертаємося назад. Хоча наша робота на цьому не закінчується: маємо ще встановити причини займання та знайти винних, якщо такі є.

Дізнатись, які уміння та риси характеру обов’язкові для пожежника, а також ознайомитися з роботою міліціонера й працівників швидкої допомоги допоможуть розповіді Джмелика та цікаві завдання з поясненнями у статті журналу “Джміль”.








<< До змісту номера («Джміль» № 1 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: