Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Самчитайлик

Чарівний віршик

Поглянемо за віконечко, послухаймо поезії про зиму. Джмелик запропонував цікавий віршик. Він назвав його чарівним. Як ви вважаєте, чи бувають вірші чарівними? Що таке чарівний вірш? Чарівні вірші легко і весело читати, вчити напам’ять, розповідати разом, обговорювати, придумувати щось цікаве за їхнім змістом. Чарівний вірш ніби дає старт нашій фантазії, і потім ми знаходимо незвичайне у довкіллі, фантазуємо, придумуємо яскраві слова, щоб описати побачене, малюємо, танцюємо тощо. Почитайте чарівний віршик разом з дітьми!


БІЛІ ГОСТІ

Сяє двір сніжинками —
Білими пушинками.
Сніг іде лапатий —
Проситься до хати...

Леся Пронь

Чарівні захопливі запитання до віршика читайте у рубриці Самчитайлик журналу “Джміль”, а провести чарівне заняття за віршиком допоможе електронний додаток до журналу (№ 6, 2014) та зимова бесіда для дітей і дорослих “Чому віршик чарівний?”.

Зробити чарівним можна кожний віршик, і Джмелик з друзями вирішили зробити чарівними поезії з журналу “Джміль” (див. рубрику Літературна студія випуску 6, 2014). Що в них вийшло, ви можете дізнатися, ознайомившись із матеріалами до освітнього проекту для дошкільнят та учнів молодших класів “Що особливого зимою трапляється?”, а прочитати вірші з чудовими ілюстраціями всією групою вам допоможе електронний додаток. Знайдіть відповіді на запитання Джмелика та його друзів, спробуйте доповнити ці запитання, і у вас вийде власний неповторний чарівний віршик. Успіхів!

Завантажуйте електронний додаток
“Білі гості”. Робота над віршем Лесі Пронь.

Завантажити презентацію для дітей









<< До змісту номера («Джміль» № 4 /2013)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: