Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Космічна станція

Тварини-космонавти

Новорічні приготування Джмелика перервало смс-повідомлення: “Увага! На Космічній станції здійснила посадку ракета «ЗОО-32». Космонавт — песик Гавчик”. У хлопчика аж дух перехопило, він одразу зателефонував друзям, оголосивши негайний збір та виліт. І вас, діти, капітан Джмелик запрошує на борт Космічної станції!

У ракеті, яка прямувала на станцію, весь екіпаж — Джмелик, Пензлик, Книжечка і Нотка — жваво обговорював незвичайну звістку.

— Невже тварини літають у космос? — дивувалася Нотка.

— Вони навіть випередили у цьому людей! — відповіла їй розумниця Книжечка і взялася пояснювати.

Перші у космосі

Першими, хто залишив атмосферу Землі й підкорив космічні простори, були кращі друзі людини — собаки. Причому до лав космонавтів брали лише дворових песиків — прямо з вулиці їх відправляли до спеціального науково-дослідницького інституту.

► Як гадаєте, чому на таку почесну роль брали не породистих собак, а звичайних?

Річ у тім, що вуличні цуцики з раннього віку змушені пристосовуватися до несприятливих умов, а тому вони кмітливіші й витриваліші за домашніх пестунчиків.

Крім того, при виборі кандидатів у космонавти зважали й на те, що вага собак не мала перевищувати 6 кг, а зріст — 35 см.

Дізнатися, як готували екіпаж ракети “ЗОО-32” до польоту, які собачки стали першими космонавтами, які ще тварини побували у космосі, розв’язати цікаві космічні завдання, а також виконати вправи веселої космічної фізкультхвилинки, ви можете, побувавши на Космічній станції, яка розташувалася на сторінках журналу “Джміль”.

Поквапмося, аби не спізнитися: читайте репортаж про тренування у журналі “Джміль” (№ 4, 2014), дізнайтесь, якою бачать Землю космонавти під час польоту, виконайте усі космічні вправи та завдання, додайте останні штрихи до передпольотної підготовки у Музеї космонавтики в Житомирі. Якнайшвидше пройдіть останнє тренування космонавтів — дізнайтеся про перші польоти в космос, перших українських космонавтів і виконайте досліди Джмелика — інакше можете запізнитися на старт ракети, який відбудеться на сторінках журналу “Джміль” (2015, № 1) та електронного додатка до нього.

Увага! Зібравши презентації електронних додатків до журналів “Джміль” № 4, 2014; № 1, 2, 2015, ви можете розгорнути цікавий освітній проект з дошкільнятами та учнями початкових класів “Далекий близький космос”.

Успішного польоту!







<< До змісту номера («Джміль» № 4 /2013)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: