Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Космічна станція

Українці підкорюють космос

П’ять, чотири, три, два, один… старт! Джмелик та його команда вирушили у політ на свою Космічну станцію. Але сьогодні вони досліджуватимуть не таємниці Всесвіту, а полички архіву, адже у полі їхньої уваги не планети, а люди — українці, які пішли за покликом серця, присвятивши життя дослідженню безмежних небесних просторів.

Як ракета злітає у космос?

Візьмемо повітряну кульку і надмемо її. Але не зав’язуватимемо, а просто затиснемо пальцями. Потім відпустимо. Повітря стрімко вирветься з горловини кульки, а сама вона “стрибне” на 2-3 кроки в протилежному напрямку. Коли все повітря вийде, порожня кулька впаде на підлогу. Але ж вона, хай лише на кілька секунд, усе-таки злетіла! Поки повітря виривалося назад, кулька рухалась уперед. За таким самим принципом підіймається в небо й справжня ракета (або космічний корабель). Тільки от для її запуску потрібно дуже багато пального.

Поквапмося, аби не спізнитися: до старту ракети залишилися лічені секунди. Останні штрихи передпольотної підготовки — дізнатися про перші польоти в космос, перших українських космонавтів у Музеї космонавтики в Житомирі й виконати досліди Джмелика — останнє тренування космонавтів. Не забудьте, що перед польотом космонавти довго тренуються, тож хто не пройшов передпольотну підготовку, покваптесь ретельно підготуватися до старту — ознайомтеся з репортажем Книжечки про тренування у друкованій версії журналу “Джміль” (2014, № 4) та в електронному додатку до нього.

Увага! Зібравши презентації електронних додатків до журналів “Джміль” № 4, 2014; № 1, 2, 2015, ви можете розгорнути з дошкільнятами та учнями початкових класів цікавий освітній проект “Далекий близький космос”. Успішного польоту!

Завантажуйте електронний додаток
«Політ у космос: крок за кроком»

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Публікації про космос (див. журнал “Джміль” 2014, № 4) допоможуть розгорнути з дошкільнятами та учнями початкових класів цікавий освітній проект “Далекий близький космос”, який допоможе розповісти дітям про планети Сонячної системи, розкриття людьми таємниць космосу, внесок українців у пізнання Всесвіту. Мета проекту — формувати у дітей цілісну природничо-наукову картину світу, розвивати їхню допитливість, виховувати гордість за свою країну.










<< До змісту номера («Джміль» № 1 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: