Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Школа шляхетності

Коли з тобою не погоджуються друзі…


Після розмови у Літературній студії, коли виявилося, що його товариші так по-різному ставляться до зими, Джмелик замислився над тим, що навіть найближчі друзі інколи можуть мати різні точки зору. І як же при цьому не посваритися? Як розібратися, хто має рацію? А може, обидві думки правильні? І чи потрібно нав’язувати іншим свою думку? Поміркувати про це Джмелик вирішив разом з казковими персонажами Школи шляхетності.

Дерево-салют

Напередодні Нового року дівчинка Настуня отримала запрошення від своїх добрих друзів — Зайченятка та Їжачка. Вони кликали її зустрічати свято у казковому лісі. Хто ж від такого відмовиться?

І вона приїхала на гарному новорічному автобусі, котрий курсував між містом і казковим лісом.

— Привіт, Настуню! — привітав дівчинку Їжачок. А Зайченятко відразу ж запропонувало:

— Ходімо з нами, покажемо тобі новорічну ялинку.

Дорогою друзі побачили багато цікавого — яскраві, мов жар, кетяги горобини, жвавого червоногрудого снігура, химерну кучугуру, схожу на автомобіль…

А це що за дивовижа? З-під снігового замету визирнув зелений пагінець. Він так тремтів від холоду, що Настуня не змогла пройти повз нього.

— Біднесенький, — пожаліла рослину дівчинка. — Спробую тебе зігріти!

— А ви йдіть, я наздожену, — сказала вона друзям.

— Добре, тільки не затримуйся, — погодилися звірята і побігли далі.

Настуня зняла з себе кожушок і вкрила ним пагінець.

— Незабаром прийде весна, стане тепло, сніг розтане, і ти більше не мерзнутимеш, — лагідно промовляла до нього. Але коли Настуня згадала, як далеко ще до весни, їй стало так сумно, що вона навіть заплакала.

І сталося диво! Сніг навколо пагінця почав танути. Уже струмочки побігли, і подекуди з’явились острівці чорної землі, в повітрі запахло весною, а пагінець просто-таки на очах почав рости й міцнішати. . .

Далі про пригоди друзів у казковому лісі читайте у журналі.

Завантажуйте електронний додаток
“Дерево-салют. Ілюстрації до казки Павла Парфіна

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Захопливу новорічну казку можна використати у бесідах та виховних годинах із соціально‑морального виховання, емоційно‑ціннісного розвитку. Художнє слово допоможе показати дітям необхідність турботливого ставлення до тих, хто поряд, розповісти про дружбу, взаємодопомогу, про те, як важливо усвідомлювати наслідки своїх учинків.






<< До змісту номера («Джміль» № 6 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: