Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Клуб допитливих

Ущипне — то буде знак


Джмелик з Книжечкою засмагали на бережку біля ставка. Було дуже гарно: сонечко світило, пташки співали, а Джмелик чомусь був смутний, постійно зітхав:

— От не думав, що відпочинок може втомлювати! До кінця канікул чекати ще довго, а вже так хочеться дізнатися щось новеньке, — поскаржився він.

— Щоб учитися й досліджувати, не обов’язково потрібні книжки та лабораторії, — спробувала розрадити товариша Книжечка. — Цікаве поруч, варто лише придивитися уважніше. Проведемо заняття Клубу допитливих просто тут, біля ставка. Дізнаємося більше про одного з його мешканців.

Примовки про раків

Пекти раків (червоний, мов рак). Так кажуть, коли людина червоніє від сорому, бо при нагріванні панцир раків набуває яскраво-червоного забарвлення.

Покажу тобі, де раки зимують. Це серйозна погроза, адже зимують раки на дні водойми, в темряві й холоді. Кому ж туди захочеться?

Вікторина про диво-тварину

Якого кольору рак? Чому?

(Бруднувато-бурого, зеленкуватого. Так він маскується, щоб бути невидимим у воді).

Як називається міцна ракова броня? Навіщо вона йому?

(Панцир захищає рака від ворогів).

Скільки ніг у рака?

(Вісім ходильних ніг та дві клешні).

Навіщо ракові довгі вуса?

(Вони допомагають йому орієнтуватися в навколишньому середовищі: обстежують поверхню, є органом рівноваги, розпізнають запахи).

Продовження вікторини про диво-тварину, загадки, вірші та примовки про раків з цікавими поясненнями і запитаннями до дітей, подорож до домівки раків — усе це чекає на вас у журналі “Джміль”. Цікаво пояснити дітям зміст примовок про раків, помандрувати до них у гості, а також побачити їхніх дивовижних морських родичів допоможе електронний додаток до журналу.

Завантажуйте електронні додатки

Завантажити презентації для дітейФоторепортаж про життя раків

Завантажити презентації для дітейПримовки про раків








<< До змісту номера («Джміль» № 3 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: