Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Літературна студія

У світі загадок

Напередодні Нового року Джмелик завітав до найголовнішого чарівника всього світу — Дідуся Мороза.

— Радий тебе бачити, мій юний друже! — привітав Джмелика білобородий дідусь. — Маю для тебе важливе завдання — підготувати новорічне диво. Ось чарівний мішок, наповни його разом з друзями подарунками та сюрпризами для читачів журналу і поклади під святкову ялинку.

Джмелик зрадів, але замислився: непросте завдання! Дорогою додому він розмірковував, чим же потішити та здивувати гостей з нагоди свята:

— Що понад усе люблять малята? Щось таємниче та загадкове… А що найзагадковіше у світі?.. Та це ж загадки! От і покладу їх до чарівного мішка! Гадаю, Книжечка порадить, які вибрати. Гайну до неї!

ДИВНА ЗАГАДКА

Джмелик з порога розповів подружці про чарівний мішок Діда Мороза і попросив допомоги.

— Візьми збірку загадок і вибери ті, які тобі до вподоби, — запропонувала дівчинка.

Перша загадка, на яку натрапив Джмелик, виявилася доволі дивною.

— От послухай, Книжечко: “Стоїть дід над водою з чорною бородою”. Мабуть, це й не загадка, адже дід з чорною бородою і справді може стояти над водою.

— Так, Джмелику, може. Хоча я знаю відгадку — йдеться тут про бузину — такий кущ з дрібними чорними ягодами.

— То це про бузину?! — здивувався Джмелик. — Бузину я знаю, тільки не розумію, чим вона схожа на діда.

— Ґрона ягідок бузини можуть нагадувати бороду, особливо коли їх багато, — пояснила Книжечка й додала: — Проте бузина росте не тільки над водою, а скрізь.

— Та ще ж вона жіночого роду, тобто ніякий не дід! — вигукнув Джмелик і зробив висновок: — Це не дуже вдала загадка, оскільки вона описує предмет неточно. Пошукаю ще.

Подарувати дітям справжнісіньке загадкове заняття, на якому вони дізнаються, як краще розгадувати загадки, чи буває 101 загадка і лише одна відгадка, чи можна загадки малювати і як їх розгадувати, прочитають разом з вихователем загадкову оповідку та обговорять її, навчаться придумувати цікаві загадки для своїх друзів про все на світі і… допоможе стаття у Літературній студії журналу “Джміль”.

А ще в інтерактивному електронному додатку до журналу “Джміль” ви можете знайти: загадки з ілюстраціями про різні водойми (2014, № 3), про дерева нашої країни (2014, № 5), а також загадкові задачі, які допомагають дітям пізнавати довкілля.








<< До змісту номера («Джміль» № 4 /2013)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: